Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > کتاب - سفیر ایتالیا در تهران، عدم بازگشایی موسسه فرهنگی ایتالیا در ایران را از نقاط ضعف در روابط فرهنگی دو کشور دانست و از مسئولان وزارت ارشاد خواست این مشکل را به نحوی حل کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مائورو کونچاتوری، سفیر ایتالیا در ایران در دیدار با محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از مسئولان نمایشگاه کتاب اظهار کرد: «باوجود اینکه امسال به عنوان مهمان ویژه در این نمایشگاه حضور نداشتیم اما خواستیم برنامه‌ای در شأن این نمایشگاه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

کونچاتوری با اشاره به مسئله اعلام نامزدی ایران برای حضور در نمایشگاه آتی تورین به عنوان مهمان ویژه گفت: «لازم است ایران برای نامزدی جهت مهمان ویژه شدن در نمایشگاه کتاب تورین، پکیجی آماده کند و تصور می‌کنم ایران باید با ارایه این پکیج شرایطی را ایجاد کند که به یک سکوی قدرت دست یابد.»

وی با بیان اینکه یکی از این شرایط کتاب‌هایی هستند که ایران ارائه می‌کند، تاکید کرد:  «مسلما کشورهای دیگری هم هستند که می‌خواهند برای مهمانی ویژه در نمایشگاه کتاب تورین نامزد شوند بنابراین ایران رقبایی هم در راه رسیدن به هدف خود خواهد داشت.»

مائورو کونچاتوری یادآور شد: «ایران در کنار ارایه کتاب می‌تواند در پکیج خود از دو ابتکار عمل دیگر هم بهره جوید. برنامه‌های کشور متقاضی باید چنان باشد که برای رای‌دهندگان ترغیب کننده باشد. ابتکار عمل دوم می‌تواند نوع چیدمان جایگاه پاویونی ناشران ایرانی باشد.»

سفیر ایتالیا در ایران با اشاره به اینکه پروفسور ماسیمو برای، رئیس نمایشگاه کتاب تورین کاملاً از موفقیت ایران در نمایشگاه میلان سال ۲۰۱۵ مطلع است، اظهار داشت: «محور حرکتی آن نمایشگاه بر حول خوراک و آشامیدنی‌ها بود و حال می‌تواند در نمایشگاه کتاب تورین بر حول محور کتاب باشد.»

مائورو کونچاتوری با بیان اینکه انتقال و معرفی کتاب‌های ارزشمند می‌تواند به عنوان یک سکوی اساسی پرش برای ایران کارساز باشد، گفت: «ایران می‌تواند به عنوان نمونه، یک نسخه خطی ارزشمند قرآنی را به نمایش بگذارد. همچنین ایران می‌تواند اوراقی از شاهنامه را که در موزه معاصر ایران وجود دارد و نمادی از فرهنگ و تمدن ایران است، ارایه کند.»

سفیر ایتالیا در ایران یکی از نقاط ضعفی را که در روابط فرهنگی دو کشور وجود دارد، عدم بازگشایی موسسه فرهنگی ایتالیا در ایران دانست و گفت: «حدود یک سال است که بازگشایی این موسسه بلاتکلیف مانده است و ما تصور می‌کنیم بازگشایی آن می‌تواند سبب گسترش روابط فرهنگی ایران و ایتالیا شده و برای ایران در جهت میهمانی ویژه در نمایشگاه کتاب تورین امتیاز محسوب شود.»

همچنین محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: «دوستان تخصص خوبی در زمینه آماده‌سازی پکیج یاد شده دارند و امیدواریم بتوانیم این کار را به نتیجه نهایی برسانیم.»

وی یادآور شد: «طبیعتاً در کنار این مسایل نکته‌ای دیگر نیز برای ایران حایز اهمیت است؛ ما وقتی در مورد درخواست‌های مهمانی ویژه سخن می‌گوییم که به آینده هم نگاهی داریم و تلاش داریم در جهت گسترش روابط با کشورها حرکت کنیم.»

در ادامه این دیدار، جوادی درخصوص موسسه فرهنگی ایتالیا بیان کرد: «ما از صحبت شما با وزیر ارشاد مطلع هستیم. این قضیه پیشرفت خوبی داشته و امیدواریم که نهایی شود. چراکه به عقیده ما نیز بازگشایی این موسسه می‌تواند نقطه قوتی برای آینده روابط فرهنگی ما باشد.»

در این نشست، امیرمسعود شهرام‌نیا، قائم‌مقام نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم ضمن قدردانی از حضور فعالانه ایتالیا در نمایشگاه کتاب امسال گفت: «ما درخصوص بحث مهمان ویژه نمایشگاه تورین، بسته‌ای را آماده خواهیم کرد. البته همکاری ما منحصر به نمایشگاه کتاب نخواهد بود.»

امیرمسعود شهرام‌نیا در ادامه ضمن اشاره به نواقص مطرح شده در مورد پرونده حضور ایران به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تورین گفت: «بعضی از تصمیمات در این دیدارها به ما ارجاع شده و ما حتما آنها را پیگیری خواهیم کرد. ما از موضع موافق شما برای اینکه ایران مهمان ویژه نمایشگاه تورین باشد، مطلع هستیم اما می‌خواهیم این برگ برنده‌ای برای جلب موافقت دوستان مخالف باشد.»

شهرام‌نیا با بیان اینکه ایران و ایتالیا در سال‌های گذشته همکاری خوبی درخصوص نمایشگاه بولونیا داشته‌اند، گفت: «تصویرگران ایرانی از بهترین تصویرگران در بولونیا هستند و امسال ایران دومین کشوری بود که جوایز بولونیا را درو کرد.»

وی افزود: «علاقه‌مند هستیم هم در بولونیا و هم درخصوص انجمن‌های تصویرگری همکاری‌های خود را با ایتالیا گسترش دهیم ما می‌توانیم میزبان تصویرگران ایتالیایی باشیم، کما اینکه در چندسال گذشته نیز میزان آنها بوده‌ایم و همین نیاز وجود دارد که ایران تصویرگرانی را برای یادگیری فنون به ایتالیا بفرستد که لازمه‌ آن حمایت‌های کنسولی است.»

سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ ۱۲ تا ۲۲ اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

5757

کلید واژه‌ها : بازار کتاب - نمایشگاه کتاب - معاونت فرهنگی وزارت ارشاد -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بازار کتاب نمایشگاه کتاب معاونت فرهنگی وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۶۲۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست‌ خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.

روشنگری درباره مقاومت مردم غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در نمایشگاه کتاب/ ناشران و نویسندگان فعال تجلیل می‌شوند

در ابتدای این نشست، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران عنوان کرد: این دوره از نمایشگاه با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت تا پایان روز شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: امیدواریم با حضور انگیزه‌مند و مشتاقانه ناشران در دو بخش مجازی و حضوری این رویداد را به نقطه عطفی در فعالیت‌های فرهنگی و ارتقای دانش در کشور تبدیل کند. از همینجا از مردم و خانواده‌های خوب ایرانی برای حضور در نمایشگاه و استفاده از برنامه های فرهنگی در ایام برگزاری نمایشگاه دعوت می‌کنم. تلاش شده بخش‌های مختلف نمایشگاه ارتقا پیدا کند و ضعف‌ها و کاستی‌های ادوار قبل را جبران کنیم.

وی اظهار کرد: برای نخستین بار، نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا و پیش از آغاز نمایشگاه در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. ناشران هم می‌توانند از امروز عصر  کتاب ها و اقلام خود را به مصلی آورده و  چینش غرفه‌ها را آغاز کنند.

احمدوند افزود: علاوه بر ویژه برنامه‌های مربوط به وقایع غزه و روشنگری درباره مقاومت مردم غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و تجلیل از ناشران و نویسندگان فعال در این‌ حوزه،  به مناسبت همزمانی با دهه کرامت ویژه برنامه های برای پاسداشت جایگاه دختران و زنان مسلمان ایرانی درنظر گرفته شده است. با همکاری خوبی که با شرکت پست داشتیم امیدواریم پاسخگویی مناسبی به سفارش های مردمی با شرایط مطلوبی صورت بگیرد. حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب به صورت تکمیل و قاعده کند امسال هم ادامه خواهد داشت. 

وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم حجم استقبال مردمی در نمایشگاه امسال از سال‌های پیش بیشتر باشد و تقاضا می‌کنیم مردم روزهای حضور خودشان را تقسیم کنند تا در روزهای پایانی با تراکم جمعیت و از دحام مواجه نشویم.

احمدوند گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی  با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه امسال حاضر خواهند بود. در سال گذشته، ۴۵هزار عنوان‌ کتاب خارجی را داشتیم. پیش بینی ما این است که حدود ۷۰تن مرسوله خارجی  را داشته باشیم. در روزهای بیست و چهارم تا بیست و ششم اردیبهشت رویداد نشر ایرانی را در بخش ناشران خارجی خواهیم داشت که هدف آن معرفی صنعت نشر به  فعالان خارجی این عرصه است که در آن شاهد حضور ۲۰ مهمان خارجی هستیم.

جانمایی همه ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب در فضای مسقف

علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب نیز عنوان‌ کرد: امسال کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند. با همت مجموعه ساخت مصلی تهران کارگاه های ساخت و ساز جمع آوری و بهسازی شده است. تعداد پارکینگهای ما امسال در مجموعه چهل سرای جنوبی و در شماره ۲۱ حدود پنج هزار خودرو افزایش پیدا کرده است. با این حال درخواست ما از بازدیدکنندگان این است از سه درب جدیدی که به محوطه مصلی اضافه شده استفاده کنند که یکی برای نفرات و یکی برای خودروها درنظر گرفته شده است که درهای شماره ۴،۱۱ و ۲۴ هستند.. به این ترتیب از تمام جهات مصلی تهران ورودی نفر و خودرویی داریم.

بن دانشجویان 700 هزار تومان شد

رمضانی گفت: بحث گردشگری کتاب را در این دوره از نمایشگاه با جدیت دنبال می کنیم که امیدواریم در طول سال توسط رسانه ها دنبال شود.همان‌گونه که پیش از این اعلام شد میزان بن اهدایی به دانشجویان و طلاب ۷۰۰هزار تومان است که چهل درصد از این رقم توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت خواهد شد. این مبلغ در سال گذشته۶۰۰هزارتومان بود. برای اساتید هم این مبلغ  ۸۰۰ هزار تومان است که پنجاه درصد آن توسط  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می شود. 

وی افزود: امسال ۶۱۰خبرنگار در سامانه اهالی رسانه نمایشگاه ثبت نام‌کردند که از این تعداد ۲۷۵ نفر کارت ثابت و تعداد دیگری هم کارت تردد روزانه دریافت خواهند کرد. همچنین ۸۴نفر شهروند خبرنگار هم در نمایشگاه حضور خواهند داشت و اخبار آنرا پوشش میدهند که امیدواریم به زودی شاهد حضور تعداد زیادی از  از این جمع در سرویس های فرهنگی رسانه های مختلف باشیم.

وی افزود: ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه های خارجی هم رخ ادعای این رویداد فرهنگی را منعکس خواهند کرد.‌کارافزاهای «بله» و «نشان» در بحث جستجوی کتاب و جستجوی ناشران به کمک بازدیدکنندگان خواهند آمد. بیش از ۱۲۰نفر برای اطلاع رسانی و پاسخگویی به بازدیدکنندگان در نقاط مختلف مصلی مستقر خواهند شد.

سخنگوی نمایشگاه کتاب عنوان‌کرد:  تاکنون ثبت نام ۲هزار و ۶۱۹ ناشر در بخش های حضوری و مجازی این نمایشگاه نهایی شده است که این تعداد احتمالا افزایش خواهد یافت.

لازم به یادآوری است، سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از نوزدهم تا بیست و نهم اردیبهشت ماه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می شود.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان
  • برنامه‌های کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند